من عاشق توام يارا من عاشق توام يارا .

من عاشق توام يارا

نمونه پرسشنامه روانشناسي نمونه پرسشنامه هاي روانشناسي

نمونه پرسشنامه روانشناسي
نمونه پرسشنامه هاي روانشناسي

در اين قسمت شما پرسشنامه هاي روانشناسي را مشاهده مي كنيد و مي توانيد پرسشنامه روانشناسي خود را انتخاب و دانلود كنيد. امكان انتقال پرسشنامه روانشناسي آنلاين به حساب كاربري خود هم وجود دارد.


پرسشنامه‌ها


يكي از معمول‌ترين و پركاربردترين ابزارهايي كه هر روان‌درمانگري ممكن است در طول جلسات مشاوره‌اش از آن استفاده كند، پرسشنامه است. پرسشنامه‌ها نوعي ابزار خودتحليلگري هستند كه معمولاً نگرش، علائم و يا ويژگي‌هاي شخصيتي را مي‌سنجند. فرد با پاسخ دادن به سوالات پرسشنامه به كمك مي‌كند تا فرآيند سنجش و ارزيابي سريع‌تر و عيني‌تر پيش برود. علاوه بر اينها، پرسشنامه به خود مراجع كمك مي‌كند تا به صورت مكتوب از وضعيت رواني خود اطلاع پيدا كند؛ زيرا تا هنگامي كه همه چيز انتزاعي باشد، درك و تحليل و تفسير آن دشوارتر مي‌شود. پرسشنامه‌ها كاربردهاي زيادي دارند به عنوان مثال مي‌توان از پرسشنامه‌ براي تشخيص يك اختلال رواني يا مشكل سلامت روان، غربالگري عده زيادي از افراد جامعه در يك پروژه تحقيقاتي و يا استخدام نيروي جديد در يك شركت استفاده كرد.

 


استفاده از اين راهنماها در مراحل اوليه درمان مي‌تواند بسيار كمك‌كننده باشد. براي بسياري از مراجعان، دانستن اينكه اسمي براي آنچه تجربه مي‌كنند، وجود دارد و يا اينكه درمان‌‌هايي براي كمك به آنها طراحي شده ‌اند، بسيار اطمينان ‌بخش و دلگرم كننده است. درمانگران مي‌توانند براي افزايش دانش مراجع خود از فرآيند درمان، از اين كتابچه‌هاي راهنما استفاده كنند. با اين روش مراجع درك مي‌كند كه چرا يك مداخله (مثلا مواجهه درماني) مهم است و در نتيجه براي مشاركت در درمان تشويق مي شود؛ زيرا آگاهي از وجود يك مشكل كمك شايان توجهي به درمان آن مي‌كند.

كتابچه‌هاي راهنما شامل:
توصيف علائم و شرح چگونگي تأثير آنها بر افكار، احساسات و اعمال به بدون استفاده از هر گونه اصطلاحات تخصصي.
توضيح كامل و در عين حال ساده از اينكه چه چيزي مشكل را ادامه مي‌دهد، يا چه چيزي مانع از بهبود آن مي‌شود.
شرحي از درمان‌هاي مبتني بر شواهد و راه‌هاي پيشگيري.
در صورت لزوم مي‌توانيد از منابع ديگر سايت اعم از پرسشنامه‌ها، برگه‌هاي اطلاعاتي نيز استفاده نماييد.

درمان شناختي-رفتاري چيست؟


درمان شناختي رفتاري بر خلاف برخي ديگر از روش هاي گفتار درماني بيشتر بر روي چالش هاي اخير شما تمركز دارد تا تجارب گذشته ي شما. هدف از اين درمان بهبود وضعيت فكري شما است به عبارتي به شما مي آموزد تا از طريق ايجاد پيوند بين تفكرات، احساسات و اقدامات، وضعيت فكري بهتري داشته باشيد.

 

 


حين درمان شناختي رفتاري ،درمانگر شما در تلاش است تا به كمك شما شيوه هاي جديد مقابله با مشكلات را پيدا كند و براي تحول شما هدف گذاري كند. در صورت موفق بودن درمان شناختي رفتاري، شما احساس كنترل بيشتري بر روي زندگي به دست مي آوريد.

درمان شناختي رفتاري قادر به كمك به چه كساني است؟
نشان داده شده است كه درمان شناختي رفتاري به بسياري از بيماري هاي سلامت روان كمك مي كند. اينها شامل اين موارد هستند:

 ●  افسردگي

 ●  اضطراب٬ هراس و وحشت (پنيك) و فوبيا (ترس بيمارگونه)– از جمله آگورافوبيا (گذر هراسي، ترس از قرار گرفتن در موقعيت‌هايي كه نمي‌توانيد فرار كنيد يا كمك بگيريد)، اضطراب اجتماعي (ترس از موقعيت‌هاي اجتماعي) و اضطراب سلامت (ترس از بيمار بودن يا مبتلا شدن)

●  اختلالات اشتها

 ●  اختلال وسواس فكري عملي (OCD)

 ●  اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)

 ●  بيماري دوقطبي٬ و

 ●  اختلال روان پريشي( شامل اسكيزوفرني).

درمان شناختي رفتاري در زمينه هاي ديگري هم مانند موارد زير مؤثر است:

 ●  مشكلات خواب

 ●  استرس

 ●  خشم

 ●  عزت نفس پايين و

 ●  مشكلات سلامت جسماني، از قبيل درد و خستگي شديد.

درمان شناختي رفتاري مي تواند براي افراد در هر سني از جمله كودكان اثرگذار باشد.

همزمان با درمان شناختي رفتاري مي توانيد براي سلامت روان خود دارو مصرف كنيد. اين مورد با توجه به نوع مشكل ، توصيه هاي پزشك و انتخاب هاي فردي مي تواند متفاوت باشد.

اگر به الكل يا مواد مخدر وابستگي داريد، ابتدا اين مشكل را حل كنيد و سپس درمان شناختي رفتاري را آغاز كنيد. زيرا كه مصرف بيش از حد الكل و مواد مخدر بر عملكرد مغز تاثير منفي دارد و فرآيند يادگيري و ياد آوري شيوه هاي مديريت سلامت ‌روان را با چالش مواجه مي سازد.

موثر بودن درمان شناختي رفتاري بر افرادي كه مشكلات شديد حافظه دارند از جمله بيماران زوال عقلي هنوز ثابت نشده است. يادگيري مهارت هاي جديد بخش مهمي از درمان شناختي رفتاري است. اگر شيوه هاي جديد مقابله را تمرين نكنيد يا به ياد نياوريد، پيشرفت درمان مشكل خواهد بود.

در طول جلسه CBT چه اتفاقي مي افتد؟
در اولين جلسه ، به درمانگر مشكلي را كه با آن دست به گريبان هستيد و آنچه كه اميدواريد با CBT به دست آوريد، را بفهمانيد. سپس درمانگر برنامه اي را براي دستيابي به هدف مشخص تدوين مي كند. اهداف بايد:
خاص
قابل اندازه گيري
دست يافتني
واقع بين
زمان ​​محدود
رفتار درماني شناختي (CBT) چيست؟
CBT نوعي رواندرماني است كه بر چگونگي افكار، عقايد و نگرش‌هاي فرد بر احساسات و رفتارهاي وي تاثير مي‎گذارد. CBT بر اين اساس استوار است كه افكار، احساسات و حواس پنج گانه شما به هم پيوسته است، و افكار و احساسات منفي مي‎تواند شما را در يك چرخه معيوب قرار دهد.

هدف CBT  اين است كه با روبرويي شما با مشكلات و ترس‎هايتان به شما كمك كند تا با مشكلات طاقت‎فرسا به روش مثبت‎تري كنار بياييد. افكار منفي مي‎تواند عملكرد و اعتماد به نفس فرد را در موقعيت‎هاي مختلف كاهش دهد.

برخلاف ديگر روش‎هاي رواندرماني، CBT به جاي تمركز بر مشكلات گذشته شما، با مشكلات فعلي شما سروكار دارد. تحقيقات نشان مي‎دهد كه CBT مي‎تواند به افراد مبتلا به افسردگي، اختلال هراس و بيماري‎هاي رواني ديگر كمك كند، و همچنين باعث كاهش دردهاي مزمن در فرد شود.

رفتار درماني شناختي مفهوم گسترده‎اي دارد. انواع مختلف CBT برجنبه‎هاي مختلف زندگي تمركز دارد. اين درمان، برخي از مشكلات ‎خاص رواني مانند اختلالت عاطفي و اجتماعي را برطرف مي‎كند. رفتار درماني ‎شناختي تنها براي افرادي كه از مشكلات و اختلالات رواني رنج مي‎برند موثر نيست. اين نوع از رواندرماني مي‎تواند ابزاري موثر در كنترل زندگي پرتنش باشد.


درمان شناختي رفتاري چگونه كار مي كند؟
حرف «س» در واژه لاتين شناختي ( چيزي كه فكر مي كنيد) ـ در درمان شناختي رفتاري شما ياد مي گيريد تا متوجه و هوشيار شويد وقتي كه افكار منفي به سراغتان مي آيد. شما براي به چالش كشيدن افكار منفي و غيرمفيد كار مي كنيد. به عنوان مثال:

 ●  « من بي خاصيتم.» يا

 ●  هر كاري ميكنم، گند مي زنم..
در عوض شما تلاش مي كنيد تا افكار واقعي و مفيد را گسترش دهيد. براي نمونه:
 ●  ’چه شواهدي درست بودن اين قضيه را اثبات مي كند؟’

 ●  “از چه جهات ديگري مي شود به قضيه نگاه كرد؟” يا

 ●  ’اگر يكي از دوستان من در اين موقعيت بود، چه توصيه اي براي او داشتم؟’

آرميدگي و تكنيك‌هاي كاهش استرس
يكي از تكنيك هايي كه در درمان شناختي رفتاري استفاده مي شود و براي كاهش استرس و تمدد اعصاب مفيد است، مديتيشن يا همان آرميدگي است. معمولا از اين تكنيك در كنار ساير روش ها استفاده مي شود تا فرآيند درمان و كنار آمدن با استرس هاي به وجود آمده را تسهيل كند. زيرا جداي از استرس هايي خود فرد با آنها درگير است، بخشي هايي از فرآيند درمان كه شامل مواجهه با ترس ها و اضطراب ها مي شود نيز ممكن است براي فرد استرس آور باشد. در نتيجه انواع تكنيك هاي كاهش استرس مي تواند كمك كننده باشد. البته مبرهن است كه استفاده مداوم و پيوسته اين تكنيك هاست كه مي تواند تاثيرگذار باشد. در اين مقاله قصد داريم به چهار تكنيك مختلف و بسيار مفيد اشاره كنيم. مي توان تك به تك يا به صورت تركيبي از همه آنها استفاده كرد.

تكنيك تنفس عميق. اين تكنيك شامل دم عميق آگاهانه از طريق بيني، انتقال اكسيژن به ناحيه شكم و بازدم از طريق دهان است. تمركز روي نفس كشيدن و حركت اكسيژن به سمت مغز به كاهش اضطراب و استرس، تنظيم هيجان، افزايش ذهن آگاهي و بهبود عملكرد شناختي كمك مي كند.
مديتيشن پيشرونده عضلاني. آرام سازي پيشرونده عضلاني (PMR) نوعي درمان است كه شامل سفت كردن و شل كردن عضلات، يك به يك و طبق يك الگوي خاص است. هدف اين است كه تنش را از ماهيچه هاي خود رها كنيد، و در عين حال بتوانيد به مرور وجود تنش در بدن خود را تشخيص دهيد. وقتي اين تكنيك به طور منظم تمرين شود، اثرات مفيدي روي ذهن و بدن خواهد داشت، اثراتي مانند: كاهش اضطراب و استرس، فشار خون بالا، ميگرن، بهبود وضعيت خواب و كاهش درد گردن و كمر.
مديتيشن ذهن آگاهي. ذهن آگاهي يكي از محبوب ترين تكنيك هاي مديتيشن است و دو بخش اصلي دارد: توجه و پذيرش.
بخش توجه شامل تمركز بر آنچه در لحظه حال اتفاق مي افتد، است. كه معمولاً شامل هدايت آگاهي به افكار، احساسات فيزيكي و عواطفي است كه فرد در حال تجربه آنهاست. بخش پذيرش شامل مشاهده آن احساسات و عواطف بدون قضاوت است. در واقع هدف توجه و نظاره كردن آن چيزي است كه در لحظه در حال رخ دادن است بدون هيچ گونه پاسخ يا تغيير دادن آنها.

تحقيقات نشان داده است كه مديتيشن ذهن آگاهي به كاهش اضطراب و استرس، درد، علائم افسردگي و اعتياد كمك مي كند.

مديتيشن تجسمي. مديتيشن تجسمي يا تصويرسازي هدايت شده يك تكنيك آرامش بخش است كه بر روي تصاوير ذهني مانند پياده روي در ساحل يا در چمنزار تمركز مي كند. اين تكنيك، مشابه يك روياپردازي كنترل شده است و به ذهن كمك مي كند تا افكار استرس زا را خاموش كند و تنش را در بدن كاهش دهد. تصويرسازي هدايت شده روشي براي مديريت استرس شماست. يك تكنيك تمدد اعصاب است كه شامل تجسم محيط هاي مثبت و آرام است.
در تصاويرسازي هدايت ‌شده، فرد عمداً به يك مكان يا سناريوي آرامش بخش فكر مي‌كند. هدف اين است كه از طريق آرامش و ذهن آگاهي، حالتي آرام در بدن ايجاد شود. زيرا طبق اصول درمان شناختي رفتاري، بدن ما به افكار ما واكنش نشان مي دهد. مديتيشن تجسمي باعث كاهش اضطراب و استرس، كاهش درد، بهبود وضعيت خواب و همچنين كاهش علائم افسردگي مي شود.

 

خود نظارتي
اصطلاح “خود نظارتي” براي توصيف ثبت منظم رفتار توسط مراجع استفاده مي شود. خود نظارتي براي ثبت رفتارهاي آشكار مانند تعداد نوشيدني ‌هاي الكلي مصرف‌ شده در روز يا تعداد رفتار آسيب‌ رسان به خود، مناسب است. همچنين مي‌توان از آن براي نظارت و ثبت حالات عاطفي دروني از جمله ميزان افسردگي، اضطراب، افكار خودكشي يا استراتژي‌ هاي ناكارآمد ديگر استفاده كرد. علاوه بر اين، مراجعان مي توانند براي ثبت رفتارهاي خودمديريتي از اين تكنيك استفاده كنند. به عنوان مثال، يكي از راهبردهاي درماني ضروري درمان شناختي- رفتاري براي اختلال هراس، استفاده از مواجهه است. مراجعان در طول جلسات درماني در معرض محرك هاي اضطراب آور قرار مي گيرند. همچنين از آنها خواسته مي شود در خارج از جلسه در معرض اين محرك ها قرار بگيرند و تجربيات خود را از اين مواجهه ثبت كنند.


حرف «ب» در واژه لاتين دلالت بر رفتار دارد ( چيزي كه انجام مي دهيد.) - رفتار شما كاري است كه انجام مي دهيد و چگونه عمل مي كنيد. درمان شناختي رفتاري به شما كمك مي كند تا با ترسي كه باعث به تعويق انداختن كارهايتان شده، مقابله كنيد. حين درمان شناختي رفتاري ممكن است فعاليت هاي روزانه خود را در دفتر خاطرات ثبت كنيد و براي انجام كارهايي كه ترس داريد، هدف گذاري كنيد. نوشتن اهداف و اقدامات روزانه به شما حس موفقيت مي دهد و كمك مي كند تا پيشرفت خود را مشخص تر مي كند.

حرف «ت» در واژه لاتين به معني درمان است ( چيزي كه ياد مي گيريد) ـ از طريق درمان شناختي رفتاري مهارت هاي جديد را فرا مي گيريد و سپس به عنوان «تكاليف» آنها را تمرين مي كنيد. بعد از اتمام درمان شناختي رفتاري، شما مي توانيد مهارت هاي آموخته شده را تمرين كنيد تا در آينده از اين ابزار براي عالي ماندن وضعيتتان در بهره ببريد.

جزييات بيشتر از درمان شناختي رفتاري
درمان شناختي رفتاري از طريق بخش كردن مشكل به واحد هاي كوچك تر، به شما حس پيروزي و توانمند بودن در برابر مشكلات را مي دهد. باعث مي شود كه شما راحت تر به نحوه ي ارتباطي واحد هاي كوچك تر مشكل و چگونگي تاثيرشان بر شما دسترسي داشته باشيد. اين بخش هاي كوچك تر عبارتند از:

 ●  موقعيت: براي مثال: اقدام يا چالشي كه به نظر شما مشكل به نظر مي آيد

اين موارد را هم در بر مي گيرد:

 ●  افكار

 ●  احساسات

 ●  احساسات فيزيكي

 ●  اقدامات

اين نمودار نشان مي دهد كه چگونه طرز تفكر و واكنش ما به موقعيت ها مي تواند بر رفتار و احساسات ما تأثير بگذارد:


مدت درمان شناختي درماني چقدر است؟
دوره درمان شناختي رفتاري از 6 هفته تا 6 ماه به طول مي انجامد. طول درمان به نوع مشكل و ميزان اثرگذاري آن بر دريافت كننده ي درمان، بستگي دارد.

تعداد جلسات با درمانگر معمولا بين 6 تا 20 جلسه به طول مي انجامد. جلسات هفتگي يا دو هفته يك بار برگزار مي شود. هر جلسه ي درمان بين 30 تا 60 دقيقه زمان مي برد.

در درمان شناختي رفتاري چه اتفاقي مي افتد؟
در 2 تا 4 جلسه ي اول درمانگر اثرگذاري نوع درمان و ميزان راحتي شما با اين شيوه ي درماني را بررسي مي كند. اگرچه درمان شناختي رفتاري بر گذشته تمركز ندارد اما لازم است درمانگر حين درمان سوالاتي در مورد زندگي و پيشينه تان بپرسد. گاهي اوقات براي تاثير گذشته بر حال شما ، لازم است در مورد گذشته شما سوال شود.

هر جلسه شما و درمانگرتان به توافق مي رسيد كه در چه مورد صحبت كنيد. محتواي هر جلسه عملكرد شما در جلسه ي قبل، بررسي تمرينات و صحبت كردن پيرامون مشكل را در بر مي گيرد.

در پايان يك دوره درمان شناختي رفتاري شما يك برنامه شخصي «وضعيت عالي خود را حفظ كردن» ايجاد خواهيد كرد. اين برنامه در بردارنده ي مهارت هاي آموخته شده و شيوه هاي برخورد با مشكلات در آينده مي باشد. و همچنين تشويق مي شويد كه اين مهارت ها را حتي بعد از اتمام دوره ي درمان شناختي رفتاري تمرين كنيد.

چه كاري در درمان شناختي رفتاري بايد انجام دهم؟
در درمان شناختي رفتاري شما با درمانگر كار مي كنيد تا مشكل را تجزيه و تحليل كنيد و به بخش هاي جداگانه تقسيم كنيد. مانند مثال بالا. با درمانگر خود براي تمرين به بررسي افكار، احساسات و رفتارها يتان مي پردازيد:

آيا آنها غير واقعي و غير مفيد هستند ●  

چطور روي هم و شما تاثير دارند. ●  

در طول درمان از شما خواسته مي شود تا پرسشنامه ها و برگه هاي تمرين را تكميل كنيد. ممكن است درمانگرتان بخواهد تا شما وقايع روزانه را ثبت كنيد.(دفتر ثبت خاطرات داشته باشيد). از اين طريق امكان ثبت روزانه ا نحوه تفكر، احساس و رفتارتان در موقعيت هاي مختلف فراهم مي شود. درمانگرتان به ما كمك خواهد كرد تا افكار ناراحت كننده و رفتارهاي غيرمفيد را تغيير دهيد.

چه تمريناتي ممكن است به ما داده شود؟
اگر اين تغييرات را عملي كنيد، درمان شناختي رفتاري موثرتر خواهد بود. درمانگر شما تمرينات منظم و معيني را توصيه خواهد كرد. اين شامل تمرينات مهارت هاي جديد روزانه مي شود. ممكن است بخواهيد شروع به تمرين كنيد:

زير سوال بردن افكار - مانند خود انتقادي، ناديده گرفتن نكات مثبت يا شخصي كردن چيزها. شما مي آموزيد كه عادت هاي فكري غيرمفيد و ناكارآمد را تغيير دهيد و افكارتان را به سمت كارآمد و واقعي بودن سوق دهيد. ●  

اقدامات چالش برانگيزـ اقداماتي را شناسايي مي كند كه باعث بهتر شدن حالتان در كوتاه مدت مي شود اما در بلند مدت حس بسيار بدي را به شما منتقل مي كند. براي نمونه، اجتناب از موقعيتي، كنترل كردن مكرر چيزها، يا پرسش مكرر براي اطمينان خاطر. در عوض ياد مي گيريد به كارهاي بيشتر مفيد بپردازيد. ●  

آزمايش باورهاـ صحت باورها و عقايدتان را آزمايش مي كنند. براي مثال:‌اگر شما خيلي خسته و يا افسرده باشيد، ممكن است ترس و ترديد داشته باشيد كه پياده‌روي روزانه به مدت 20 دقيقه باعث بدتر شدن حال شما شود. شما به توافق مي رسيد كه به مدت يك هفته اين را تمرين كنيد. سوابق كتبي داشته باشيد و صحت پيش بينيتون را بررسي كنيد. ●  

همچنين ممكن است از مهارت حل مشكل براي مشكلات عملي يا واقعي مانند بدهي‌ها استفاده كنيد.

اين تمرينات بسيار مهم است. زيرا هدف و قصد درمان شناختي رفتاري بر خود كفايي شما در حل مساپل است تا بتوانيد شيوه هاي خود را براي مقابله و مهار مشكلات پيدا كنيد.

درمان شناختي رفتاري چقدر مؤثر است؟
سازمان ملي تعالي سلامت و مراقبت، درمان شناختي رفتاري را براي طيف بسياري از مشكلات توصيه مي كند.

اضطراب و افسردگي - درمان شناختي رفتاري يكي از مؤثرترين درمان‌ها براي شرايطي است كه مشكل اصلي آن اضطراب (مانند اختلال اضطراب فراگير يا اختلال هراس) يا افسردگي است. ●  

ترس بيمار گونه و اختلال وسواس فكري عملي ـ درمان شناختي رفتاري موثرترين انواع روان درماني براي ترس بيمار گونه (فوبيا) و اختلال وسواس فكري عملي مي باشد. ●  

از هر چهار نفر، يك نفر از دريافت درمان شناختي رفتاري كناره گيري مي كنند. در اوايل درمان، اگر افسرده هستيد يا اگر درمان شناختي رفتاري رو در رو با يك درمانگر ارائه نشود، اين احتمال بيشتر است.

درمان شناختي رفتاري با دارو چگونه مقايسه مي شود؟
درمان شناختي رفتاري براي بسياري از انواع افسردگي مانند داروي ضد افسردگي عمل مي كند. ممكن است كمي بهتر از داروهاي ضد افسردگي در درمان اضطراب عمل كند. درمان شناختي رفتاري اثرات ماندگارتري نسبت به دارو درماني دارد و به شما كمك مي كند تا در آينده در وضعيت خوب و سالم بمانيد.

اگر بيماري روحي رواني شما جدي مي‌باشد، بكار گرفتن درمان شناختي رفتاري (CBT) به همراه دارو مي‌تواند مؤثرتر از استفاده از دارو يا CBT به تنهايي باشد.

درمان شناختي رفتاري چطور ارايه مي‌شود؟
درمان شناختي رفتاري توسط يك درمانگر آموزش ديده ارايه مي‌شود. شما مي‌توانيد درمان شناختي رفتاري را از طرق مختلف دريافت نماييد:

درمان شناختي رفتاري حضوري
چند نوع درمان شناختي رفتاري وجود دارد؟
اين روش مي‌تواند در جلسات تكي و يا گروهي انجام شود. دريافت درمان شناختي رفتاري رو در رو مؤثرترين روش دريافت اين درمان مي‌باشد.

درمان شناختي رفتاري ديجيتال (آنلاين يا درمان شناختي رفتاري الكترونيكي)
اين نوع درمان مي‌تواند از طريق رايانه، لپ تاپ، تبلت يا تلفن هوشمند بصورت تصويري و يا چت متني انجام گيرد. درمان شناختي رفتاري ديجيتال مي‌تواند در موارد زير مفيد باشد:

شما قادر نيستيد بنا به دلايلي مانند مشكلات سلامتي بصورت حضوري مراجعه نماييد ●  

بدليل داشتن مسئوليت‌ نگهداري، سخت است كه به تنهايي سر نوبت‌ها حاضر شويد يا ●  

شما خيلي دورتر از مكاني كه درمان شناختي رفتاري رو در رو ارايه مي‌شود ساكن هستيد. ●  

درمان شناختي رفتاري ديجيتال مي تواند به اندازه درمان شناختي رفتاري رو در رو مؤثر باشد، ولي اين به خود شخص بستگي خواهد داشت.

درمان شناختي رفتاري به روش خودياري
جهت درمان شناختي رفتاري به روش خودياري شما از يك كتاب، برنامه يا اپليكيشن آنلاين استفاده خواهيد كرد. انجام دادن آن به تنهايي بدين معناست كه شما انگيزه لازم براي انجام تكاليف و تمام كردن دوره را داريد. احتمال كارايي درمان شناختي رفتاري به روش خودياري در صورتي كه از حمايت‌هاي يك متخصص نيز بهره بگيريد افزايش خواهد يافت. به اين روش، ’خودياري هدايت شده‘ گفته مي‌شود و مي‌تواند توسط تلفن، ايميل يا آنلاين ارائه شود.

به قسمت اطلاعات بيشتر زير براي مشاهده پيشنهادات متفاوت جهت چگونگي دريافت درمان شناختي رفتاري مراجعه كنيد.

منبع
روانو

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۱ مرداد ۱۴۰۳ساعت: ۰۸:۴۸:۳۹ توسط:اوي من موضوع: نظرات (0)